Trolltunga, Hardangerfjord - Harald Hognerud

Fjell & Fjord - høydepunkter

Verdens beste reisemål er nærmere enn du tror. National Geographic kåret i 2009 de norske fjorder til verdens beste reisemål. I kombinasjonen med storslåtte fjell, dype fosser, vidstrakte breer og en rik kulturtradisjon er Fjell & Fjord regionen et skattkammer av inntrykk som tar pusten fra deg. Her kan både store og små gjøre ferien til et eventyr – enten det er med høy puls og luftige svev, eller i møtet med fascinerende dyreliv og rike tradisjoner innen mat og kultur. I Fjell & Fjord regionen står opplevelsene i kø…

Rallarvegen
Rallarvegen er kåret til Norges vakreste sykkelvei. Veien går gjennom et dramatisk, frodig og utfordrende landskap som byr på kultur, historie og enestående naturopplevelser fra fjell til fjord.

Hardangervidda Nasjonalpark
Hardangervidda er Norges største nasjonalpark byr på mange sjøer, fosser og ett unikt dyreliv med blant annet villrein, snøugle og fjellrev.

Vøringsfossen
Norges mest kjente foss med et totalt fall på 182 meter, fritt fall på 145 meter. En fantastisk utsikt fra "Fossetromma".

Isbreer
Hardangerjøkulen og Folgefonna (nasjonalpark) er to isbreer du kan oppleve gjennom
organisert brevandring. Her kan du vandre på den spesielle blåisen hvor dyktige guider gir deg tilgang til en helt spesiell naturopplevelse. På Folgefonna kan man også stå på ski hele sommeren.

Flåmsbana
En av Norges største og mest spektakulære turistattraksjoner. En unik togreise som tar deg fra høyfjellet og helt ned til Sognefjorden.

Nærøyfjorden – UNESCOs verdensarvliste
Nærøyfjorden har blitt kåret til verdens best bevarte reisemål. Denne armen av Sognefjorden er på sitt smaleste bare 250 meter bred og med tinder opp til over 1500 moh. Nyt dagen med en ferjetur, fjordcruise, kajakk eller på safari med hurtiggående gummibåt.

Vassfaret Bjørnepark - Flå
I bjørneparken kommer du i kontakt med bl.a bjørn, elg og rådyr. Daglig guiding gir deg mulighet til å være med å mate dyra, løse rebuser og følge naturstien gjennom parken. Få også med deg familieforestillingen Hakkebakkeskogen og se de fem nydelige bjørnungene som ble født i vår!

E.K.T. Langedrag Naturpark - Nesbyen
Opplev ville dyr på nært hold! På Langedrag får du oppleve til sammen 25 ulike arter, bl.a ulv, gaupe, fjellrev, elg, hest og geit.


Tips en venn
Google
Facebook
Twitter
Live
MySpace
Flere