Penger

Drømmer du om en Norgesferie, kanskje med Hurtigruten? Å se det langstrakte land, med alle spektakulære fjorder og fjell. Vi viser deg alternativer til å finansiere ferien dersom du ikke har oppsparte penger, samt hvordan du kontrollerer forbruket.

Kredittkort eller forbrukslån?

Kredittkort er uten tvil den beste måten å finansiere ferien på dersom man først må ty til å låne penger. Her får du nemlig med reiseforsikring hos de aller fleste aktører. Det er også rentefrihet på opp til 50 dager hos de mest konkurransedyktige kredittkortene.

Men kredittkort kan bli et uklokt valg dersom man ikke betaler tilbake før rentene begynner å løpe, eller om man kun betaler tilbake minstebeløpet.

Renten du finner i kredittkort er langt høyere enn i forbrukslån. Ofte ser vi en differanse på hele 10 prosent, i favør av forbrukslån. Det kan utgjøre enorme forskjeller i totale rentekostnader på lånet.

Så hva er det som egentlig lønner seg?

Det kommer an på hvor raskt du betaler tilbake pengene. Om du ikke har noen problemer med å betale tilbake ved forfall, eller kort tid etter, er det ingen tvil om at du bør velge kredittkort som finansieringsform. Dersom du derimot vet at det ikke er mulig, og at pengene kanskje må betales tilbake over et år, vil forbrukslån være det beste alternativet.

Hvis du åpenbart ikke har råd til å dra på ferie bør du la være å låne penger. Da er det bedre å spare opp penger, eventuelt bruke feriepengene, og heller dra på drømmeferien i Norge (kanskje Hallingdal?) når du først har råd – da blir ferien enda bedre!

God ferie!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *