Kredittkort på reise

I fjellandfjord er vi selvfølgelig opptatt av kredittkort som er gode å ha med på reise. Vi vektlegger derfor reiseforsikring, gebyrer på uttak og varekjøp i utlandet, mer enn om kredittkortet bare skulle blitt brukt i Norge.

Men hvilket kredittkort er det beste om vi tar hensyn til at kortet skal brukes både i innland og utland?

Rente

Vi skulle helst sett at rentenivået i kredittkort var lavere enn dagens 15-20 prosent. Det er etter vår mening alt for mye, men igjen, bankene skal tjene penger de også.

Det å se vekk ifra rente bryter med alt man har lært i økonomiens verden. Men når vi skal vurdere hvilket kredittkort som er det beste, så kan vi ikke la renten veie like mye som i andre lån. Det er fordi et kredittkort egentlig ikke skal brukes som et langsiktig lån, men heller som et kort man bruker i stedet for et vanlig debit-kort, for så å betale tilbake ved forfall.

Beste all-round- kredittkort

Testen på Finanssans viser fire forskjellige kredittkort, som hver et kåret til det beste i sin kategori. Men om vi kun skulle velge ett av kortene, hvilket ville vi valgt?

Antall rentefrie dager er viktig. Man skal kunne dra på en lengre ferie, og fortsatt rekke å betale tilbake for reisen før rentene begynner. Alle kortene i testen har over 45 dager i rentefri periode, men det er Santander som scorer høyest med 50 dager.

Kredittkortene fra Santander og Bank Norwegian er så likeverdige at det nesten er umulig å kåre en vinner. Men for å gjøre det enkelt: Hvis du ofte flyr med Norwegian, altså at du kan bruke bonuspoengene på nye flyreiser hos Norwegian, så velger du deres kredittkort. Men om det ikke er tilfelle, f.eks at du reiser mest med SAS, så ville vi valgt Gebyrfri fra Santander.

Uansett gir begge kort gratis reiseforsikring og er fritt for gebyrer i utlandet, så du kan være sikker på at dette er kredittkort som er perfekt å bruke som reisekort.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *