Vandring

Hiking in Hemsedal - Nils Erik Bjørholdt / Hemsedal.com
Opplev fjellheimen på nært hold. Uberørt og variert, men allikevel godt tilrettelagt. Et par gode sko, en ryggsekk med god mat og drikke, samt kart er i utgangspunktet alt du trenger for å oppleve regionens fantastiske fjell.

Fjell & Fjord gir deg mulighetene enten du ønsker å bestige de høyeste toppene, vandre på åpne vidder eller langs de storslåtte fjordene.


Noen av våre mest kjente vandreområder er Hardangervidda Nasjonalpark -Nord-Europas største høyfjellsplatå, Hallingskarvet Nasjonalpark eller Skarvheimen. Skarvheimen byr på Aurlandsdalen, Rallarvegen, Reineskarvet, Hemsedalsfjellene og Hallingskarvet. I Skarvheimen møtes østland og vestland i et vakkert fjellandskap.

Fjell & Fjord - 10 Iconic Walks
“10 iconic Walks” er vandreturene du ikke bør gå glipp av! Opplev mangfoldet på bre, i fjellet og ved fjorden.

Sognefjorden - Aurlandsdalen
Den sagnomsuste Aurlandsdalen er en av de gamle ferdselsveiene mellom Østlandet og Vestlandet. Vakker og vill - rik på dyre- og planteliv, kulturminner, historie, variert geologi og godt ørretfiske.

Hemsedal
Topp 20 Hemsedal er 20 skiltede og merkede fjelltopper i Hemsedal. Turene varierer i vanskelighetsgrad og lengde, fra den letteste, hvor barnevogn kan trilles, til de mer bratte og krevende. 
 
Ål - Bergsjø
Ved foten av Reineskarvet ligger Bergsjøområdet - et av Norges vakreste høyfjellsområder med fjellveier, støler, fiskevann og turstier. Naturen er vill og vakker og vertskapet på hotell og fjellstuer genuint opptatt av ditt ve og vel. 
 
Geilo
Vi leter etter Huldra - familetur
Guidet familietur til hula oppunder Hallingskarvet. Vi hører historien om Huldra samtidig som vi leter etter henne. 

Hardangerfjord - Folgefonna
Guidet isbrevandring på Hardangerjøkulen eller Folgefonna er noe man bør få med seg. Folgefonni Breførarlag tar deg med på bretur på en av Norges mest kystnære breer. Er du i normalt god form ønsker Folgefonni Breførarlag velkommen på tur. Vi har som mål å gi kundene våre en totalopplevelse med innblikk i kraftfulle naturprosessar, utfordinger for kroppen og en smak av gamledager gjennom lokalhistorie og fortellerkunst. 

Husk FJELLVETTREGLENE når du legger ut på tur i fjellet

  1. Legg ikke ut på langtur uten trening.
  2. Meld fra hvor du går.
  3. Vis respekt for været og værmeldingene.
  4. Vær rustet mot uvær og kulde selv på korte turer. Ha alltid med ryggsekk og det utstyret fjellet krever.
  5. Lytt til erfarne fjellfolk.
  6. Bruk kart og kompass.
  7. Gå ikke alene.
  8. Vend i tide – det er ingen skam å snu.
  9. Spar på kreftene og grav deg ned i snøen om nødvendig.

Kilde: Wikipedia


Norsk allemannsrett
Husk at man i Norge kan nyte godt av allemannsretten. Dette er en lov som gir oss mulighet til å bevege oss fritt i den norske naturen. Men det er flere ting du bør vite når du er ute på tur, enten du går på føttene, sykler eller står på ski, plukker bær og blomster, eller om du skal slå opp teltet ditt. Les mer om allemannsretten.

   Geilo
 Vandring Bergsjøområdet  Storefjell Resort

Tips en vennTips en venn

Vandring

Vandring

Error: The licence key is not approved! Licence Error. Parameter Error. Server Side Error at content provider. API Error (communication problem with content provider). API Error (at content provider's webserver). Configuration Error. API Error (at webserver, in web site program code).

Vandring

Ingen kategorier er valgt.