Derfor bør du ha leiebil i Alta

Alle som skal reise til Alta, og som ikke kjører egen bil, bør vurdere å bestille leiebil. For Finnmarksbyen har så mye å by på som blir lettere tilgjengelig når du kjører selv. I tillegg bør du vurderer å gjennomføre en rundreise i vårt nordligste fylke når du likevel har kommet så langt nord som til Alta.

Leiebil Alta lufthavn

Visste du at det tar nesten like lang tid å fly fra Gardermoen til Alta som det tar å fly fra Gardermoen til Paris? Uansett er avstanden fra store deler av Norge til Alta så stor at de fleste som besøker byen velger å fly dit. Da lander de på Alta lufthavn like utenfor sentrum.

Leiebilutvalget på flyplassen er bra. Alle de kjente kjedene har hvert sitt kontor her, slik som Europcar, Avis og Sixt. I tillegg har flere av dem kontorer inne i sentrum av Alta også. Hvis du ankommer via flyplassen er det likevel greit å bestille og hente bilen her.

Vær klar over at det kan være større etterspørsel etter leiebiler i nordlysperioden. Alta er en av byene som har opplevd en økning i såkalt nordlysturisme. Selv om de fleste nordlysentusiastene velger Tromsø, reiser mange nok til Alta til at det kan gjøre et merkbart innhugg i leiebilparken. Derfor bør du være ute i god tid med å bestille leiebil her oppe i vintermånedene.

Å kjøre i Alta

Alta er en fin by å kjøre i. Det meste av sentrum omkranser Altaveien, som blant annet leder til Alta museum hvor du kan se helleristninger fra steinalderen. Helleristningene omfatter hele 4.000 ulike figurer. I Alta sentrum har du flere parkeringsmuligheter. Fra de fleste parkeringsplassene tar det kun få minutter å gå til Nordlyskatedralen for eksempel, som er en fantastisk opplevelse, ikke minst i den mørke årstiden.

Roadtrip i Finnmark

Mange velger å bruke Alta som utgangspunkt for en rundreise i Finnmark. Like sør for sentrum kan du svinge leiebilen inn på E45. Etter omlag to timer på denne veien har du kommet frem til Kautokeino. På veien dit kan du også gjøre et stopp ved Sami Siida for å oppleve den samiske kulturen. Til Karasjok tar det mellom to og tre timer med bil.

Hvis du vil oppleve en virkelig annerledes del av Norge, bør du kjøre til Varangerhalvøya. Landskapet du kjører i fra Varangerbotn til Vardø finnes det ikke maken til i resten av landet. Bare pass på å beregne god tid. Å kjøre fra Alta til Vardø kan ta mer enn åtte timer.

Du kan kjøre til Kirkenes via E6 eller også velge en rute som går innom Finland. Når du først er fremme i Kirkenes er det ikke langt igjen til Russland. Bare husk at du må ha visum hvis du ønsker å avlegge Nikel et besøk for eksempel. I tillegg må du sjekke om leiebilfirmaet har restriksjoner på kjøring hos våre naboer i øst.

Leiebil i Alta

For de fleste vil det være naturlig å bestille leiebil for henting på flyplassen i Alta. Du kan bruke vårt leiebilsøk for å sammenligne priser fra de fleste bilutleiefirmaene, både på flyplassen og i sentrum. Og når du er klar til å bestille, kan du gjøre det fra nettsidene våre uansett hvilket selskap du ønsker å leie av.

BACK TO TOP